Štampa na ploteru

Štampa na ploteru podrazumeva štampu velikih formata (plotovanje) i u štampariji KAĆA se ploter štampa radi na eko-solvent ploteru poslednje generacije - MIMAKI.

Štampa na ploteru - Štampa velikih formataŠtampa na eko-solvent ploteru, odnosno štampa velikih formata se uglavnom radi kao:

Štampa tehničkih crteža, štampa na canvasu - slikarskom platnu,  štampa postera i ostala štampa za tzv. "indoor" odnosno unutrašnju upotrebu, radi se na ploter štampaču na vodenoj bazi marke Hewlett-Packard 1050c PLUS.

Štampa velikih formataMaterijali na kojima se ploter štampa može raditi:

PVC folija, samolepljiva, sjajna ili mat, maksimalne širine 1600mm (dužina iz rolne 100m), bela ili providna i koristi se uglavnom za reklame, reklamne table, izloge, panoe, brendiranje vozila itd. Otporna je na atmosferske uslove.

Štampa  na PVC ceradi se koristi na mestima gde može brzo i lako da se montira i demontira reklama, reklamna poruka itd. Na ceradu se montiraju nitne (ringlice) radi lakšeg postavljanja. Odštampana reklama na cerai je otporna je na atmosferske uslove.

Štampa na One-Way Vision ili perforiranoj (rupičastoj foliji) koristi se za brendiranje izloga, prozora, staklenih vrata ili zadnjih stakala automobila, pikapova ili kombija. Štampana folija se postavlja isključivo na staklu.

Štampa na papiru od 80 g/m2 - 250 g/m2, mat ili sjajnom. Ploter štampa na papiru se najčešće koristi za štampu crteža, postera, plakata i svih materijala koji su za prikazivanje u zatvorenom prostoru.

Štampa na kanvas platnu (slikarskom platnu) koristi se za reprodukciju umetničkih dela, ali i naravno za razne druge namene.